O nama

Market.ba najstariji je i najnapredniji bosanskohercegovački internet oglasnik. Nastao je 2006. godine, iako su korisnici još od 2004. godine oglase objavljivali u sklopu internet portala Sarajevo-x.com (današnji Klix.ba). Market.ba danas je, prije svega, oglasna društvena mreža sa bezbroj naprednih opcija s naglaskom na sigurnosti i uvezivanju između korisnika. Više o prednostima Marketa na stranici Zašto Market...

Pokrenut današnji Market.ba

2. januara 2014. godine nastao je današnji Market.ba, najnapredniji internet oglasnik u Bosni i Hercegovini i regiji. Market je postao društvena mreža sa news feedom i praćenjem pretraga, korisnika, trgovina i oglasa. Kreirano je, također, bezbroj naprednih opcija za što lakše pretraživanje i objavljivanje oglasa kao i uvezivanje i komunikaciju među korisnicima.
2014

Drugi redizajn Marketa

Nova, treća verzija, vodećeg bosanskohercegovačkog internet oglasnika Market.ba pokrenuta je 1. aprila 2009. godine. Tada su uvedene privatne poruke, online aukcije i dodatne opcije pretrage.
2009

Prvi redizajn Marketa

20. septembra 2007. godine Market.ba doživio je prvi značajniji redizajn. Svjetlo dana su tada prvi put ugledale internet trgovine. Također je poboljšana pretraga i kategorizacija oglasa.
2007

Pokrenut Market.ba

07. novembra 2006. godine zvanično je pokrenut prvi profesionalni bosanskohercegovački internet oglasnik Market.ba, koji je nastao kao poboljšana verzija "Sarajevo-X oglasa". Uvedene su prve kategorije oglasa, a objavljivanje oglasa je bilo potpuno besplatno. Korisnici su već tada prilikom pretrage imali opciju spremanja njima najzanimljvijih oglasa.
2006

Pokrenuti "Sarajevo-X oglasi"

24. oktobra 2004. godine pokrenuti su "Sarajevo-X oglasi", koji su predstavljali prve male oglase na internet portalima u BiH. Ovi oglasi su objavljivani u sklopu najposjećenijeg informativnog portala u Bosni i Hercegovini "Sarajevo-x.com", koji je kasnije promijenio ime u "Klix.ba", kakvog ga svi poznajemo danas.
2004