Market.ba je jedinstven bosanskohercegovački internet oglasnik i oglasna društvena mreža. Samo na Marketu možete kreirati vlastiti news feed i pratiti isključivo one pretrage, oglase, trgovine ili korisnike koji vas zanimaju. Tu je, također, bezbroj naprednih opcija za što lakše pretraživanje i objavljivanje vaših oglasa kao i uvezivanje i komunikaciju među korisnicima.

 

News feed

Market.ba nudi jedinstvenu mogućnost kreiranja vlastitog news feeda prema potrebama i željama svakog korisnika. Nema potrebe da pratite oglase koji vas ne interesuju. Na naslovnici Marketa možete pratiti pretrage, korisnike, trgovine ili oglase koji vas zanimaju.

 

Praćenje pretraga, korisnika, trgovina i oglasa

Ukoliko pratite pretragu npr. "Golf 4 u Tuzli", svi oglasi koji sadrže ove ključne riječi će biti prikazani na vašem news feedu. Također, sve aktivnosti korisnika i trgovina koje pratite će biti na vašem feedu, kao i informacije o eventualnoj promjeni cijene ili status oglasa kojeg pratite.

 

Live konverzacije

Na Marketu možete uživo komunicirati s korisnicima i dogovarati prodaju ili kupovinu. Nema potrebe za osvježavanjem stranice. Market štedi vaše vrijeme, jer ne čekate uopšte na odgovor, već sve odgovore u porukama primate odmah. Sve poruke u vezi jednog oglasa su grupirane u konverzacije.

 

Sigurnost

Jedinstven sistem praćenja i ocjenjivanja korisnika kao i verifikacija korisničkih naloga ulijeva korisnicima dodatno povjerenje u sigurniju prodaju ili kupovinu na Marketu. Zasigurno je svakome od nas sigurnije kupiti od nekoga nešto koga poznajete ili već dugo pratite ili koga prati ili poznaje neko od vaših prijatelja.

 

Obavijesti

Inovativan sistem obavijesti jedna su od glavnih značajki Marketa. Želite li biti informisani kada neko želi kupiti vaš artikal, kada se promijeni cijena na oglasu kojeg pratite? Želite li saznati čim vas neko počne pratiti ili kada se vaš Facebook prijatelj registruje na Market? Jednostavno uključite ove opcije kao i sve druge u Postavkama obavijesti.

 

Transakcije

Kupovina i prodaja na Marketu je osmišljena tako da ukoliko nemate potrebe, ne morate uopšte razgovarati s prodavačem. Jednostavno kliknite dugme "Kupi" i pratite sljedeće korake. Kupac će odobriti ili odbiti vaš zahtjev i tu transakcija završava. Sve vaše transakcije su izlistane na zasebnoj stranici.

 

Napredna pretraga i specifikacije oglasa

Koristeću našu inteligentnu pretragu možete jednostavno i brzo doći do traženih rezultata. Na Market tražilici jednostavno upišite šta vas zanima, npr. "Audi A4 u Sarajevu", "Golf 5 u Mostaru", "stan u Banjoj Luci" i slično ili odaberite određene specifikacije koje su karakteristične za svaku kategoriju zasebno.

 

Responsive dizajn

Web verziju Market.ba možete u potpunosti koristiti na svakom vašem uređaju bez obzira na veličinu ekrana. Market.ba se automatski prilagođava kako za standardne tako i za veće monitore, za tablete i pametne telefone. Na svakom uređaju možete pretraživati i objavljivati oglase, komunicirati s drugim korisnicima, prodavati i kupovati u rezoluciji prilagođenoj za vaš uređaj.

 

Grid / list izgled oglasa na pretrazi

Pretražujte i listajte oglase u izgledu koji samo vama odgovara. Grid izgled oglasa u pretrazi oglase postavlja jedan do drugog, a list izgled jedna ispod drugog. Ovu opciju možete vrlo jednostavno mijenjati za vrijeme svake vaše pretrage.

 

Market kredit

Za promociju oglasa na Marketu koristi se Market kredit, koji možete uplatiti preko bankovne kartice, SMS-a ili standardnom uplatnicom. U svakom trenutku imate jedinstven pregled vašeg kredita, koliko ste uplatili, a koliko potrošili. Kredit možete i zaraditi preporučujući Market drugim korisnicima i prijavljivanjem oglasa i korisnika koji krše pravila i uslove korištenja Marketa.

 

Trgovine

Svaki korisnik može otvoriti internet trgovinu na Marketu koja predstavlja jedinstven web shop za korisnike koji Market koriste kao platformu za prodaju velikih količina proizvoda. Više ne morate plaćati ogromne cifre da biste kreirali vaš web shop, jednostavno otvorite trgovinu na Marketu i koristite sve napredne opcije koje trgovine nude.

 

Akcije i popusti

Trgovine na Marketu imaju mogućnost objavljivanja oglasa s popustima tj. akcijskim cijenama. Želite li istaknuti popust jednostavno za proizvode koji su na akciji upišite iznos popusta ili sniženu cijenu. Na zajedničkoj stranici Akcijskih ponuda biće na jednom mjestu prikazani svi oglasi s popustima.

 

Promocija oglasa

Na Marketu možete vrlo jednostavno promovirati vaš oglas kako bi isti bio istaknut u odnosu na druge oglase. Oglas možete istaknuti vizuelno, možete ga pozicionirati u vrhu kategorije ili na naslovnici Marketa. Također, svaki oglas možete objaviti i na najposjećenijem informativnom portalu Klix.ba.

 

Statistika

Svaki oglas ima svoju detaljnu statistiku. U svakom trenutku možete znati koliko je vaš oglas imao jedinstvenih učitavanja. Osim učitavanja možete pratiti broj spremanja oglasa, dijeljenja na Facebook, Twitter ili Market.

 

Sistem zamjena

Dosadili su vam zahtjevi korisnika o mogućnosti zamjene? Svi korisnici sada imaju jedinstvenu mogućnost pretraživanja samo onih oglasa koji nude zamjenu. Također možete odabrati svoj oglas i na osnovu njegove cijene pretraživati druge oglase u kategorijama koje vas interesuju.

 

Objava sličnog oglasa

Ukoliko imate više sličnih oglasa, a isti se razlikuju samo u jednom detalju, dovoljno je da objavite jedna oglas, a sve druge duplicirate pomoću naše opcije "Objavi sličan oglas". Prodajete li, pak, nešto što je već neko objavio na Marketu, možete iskopirati njegov oglas i objaviti kao svoj da biste uštedjeli na vremenu.

 

Importer oglasa

Želite li na Market.ba importovati sve vaše oglase koje posjedujete u nekoj datoteci npr. Excelu, na vašoj web stranici ili na drugom oglasniku jednostavno odaberite ovu opciju i Market će odraditi posao za vas.

 

Dostava

Na Market.ba možete direktno naručiti brzu dostavu vašeg artikla do kupca. Popunjavanjem zahtjeva po posebnim cijenama možete naručiti dolazak kurira na vašu adresu i slanje paketa bilo gdje u BiH unutar 24 sata. Ukoliko želite, možete dogovoriti i plaćanje robe pouzećem.

 

Mapa nekretnina

Pretraživanje nekretnina bez mape danas je besmisleno. Na Marketu možete vrlo jednostavno pretražiti sve nekretnine na određenoj lokaciji i unutar radijusa koji vi zadate. Nekretnine možete dalje filtrirati prema prodaji ili najmu i cijeni.

 

Retina Ready

Svi korisnici koji imaju uređaje s Retina zaslonom mogu koristeći Market uživati u rezoluciji prilagođenoj za ove napredne uređaje.